logo

 

 

belfoldipihenes-

sullo logó

De mikor jön a Tisza-tó?

De mikor jön a Tisza-tó?

Egy horgász ismerősöm vezetett túrát a tavon és próbálta elmesélni, bemutatni a tájat, mikor több csatornán, holtágon átkelve 20 perc csónakázás után a vendég megkérdezte, “de mikor jön a Tisza-tó?” Mire döbbent válasz, “hát itt van, ez az!”
“Érdekes, mondja a vendég, képen nagyobb volt.”

Tisza-tó

A tavi túra ösvényei csodálatos helyekre vezetnek.                                                                                            

 

Mindenki jót mulatott a történeten, én viszont elgondolkodtam, hogy jogos a kérdés, mikor jön a Tisza-tó?
Segítek, hogy megértsétek.
A tó több medencéből áll és mindegyik más-más világot mutat be. Az abádszalóki nyílt vizes, olyan mint a Balaton, a tiszafüredi medence szigetekkel tűzdelt terület, a többit vegyesen tarkítja hatalmas gyékény és nád rengeteg, nyílt víz és lápi világ.

A tavi túrán

Tisza-tavi lápi világ végtelenje


Ahhoz, hogy érdekes dolgokat tudjunk mutatni és a tó minden jellemzőjéről átfogó képet kapjatok, kevés 1-2 órát csónakáznotok.
Mi azért tartunk 2-3 órás túrákat, hogy 15-20 kilométeren ne csak a csatornákat, öblözeteket, holtágakat, morotvákat, járhass be, hanem megmutathassuk az óriási gyékény és nádrengeteget, vagy nyílt vizeken kalandozhassunk.

Tisza-tó

A tavi túrán láthatod a Tisza-tavat.

Ezeken megcsodálhatod a 2-3.000 madár lakhelyéül szolgáló fészektelepet, hód és pézsma pocok várakat, a szövőmadár vagy nádirigó gondosan elrejtett fészkét, de mutatunk szárcsa, vöcsök és fattyú szerkő fészkeket is. Több négyzetkilométeren elterülő virágmezőket, melyek a világ egzotikus tájait hozzák a szemünk elé.
Ha már útra kelsz a Tisza-tóhoz, válassz megfelelő túrát, hogy minél többet láthass belőle!
Várunk szeretettel, hogy megmutathassuk ezt a páratlan tájat.
Facebook:

+36-209-518-823

 

 

Vissza az előző oldalra