logo

 

 

belfoldipihenes-

sullo logó

Világ nagy folyamai és a Tisza-tó

Döbbenetes hasonlóság 

A Világ nagy folyamai és a Tisza-tó között, melyet a tavi túra programunk oldaláról láthattok.

Megismerhetitek a Tisza tó természeti értékeit és rejtett részeit a nagy folyók összehasonlításával.
Afrika Okavangó folyó
Tisza tó
Találkozunk olyan jelenséggel, mely egyedül álló a világon, olyan növényekkel, ami máshol nem található, hatalmas virágmezőkkel, valamint megismerhetünk más kontinensről idelátogató túravezetőket érdekes vendégeket, akiket bemutatok olvasóinknak.
Brazilia Amazonas
Tisza tó
Niger folyó
Tisza tó
Tisza tavi gyümölcsös
Tavi túrán a kontinens legnagyobb Tündérfátyol mezője
Vízikirándulás a mocsarasban
  
Csónak kirándulás a vég elláthatatlan gyékényesben
                                     
A Tisza tavi dzsungel
                                    
Vöcsök fészek a tavi túrán
                                    
Florida Everglades mocsarak
                                   
Tisza tavi mocsarak
     
Zambézi túra vezető
Tisza tavi túra vezető
A Tisza tavi képek minősége nem tökéletes, de  a tavon készültek, egy részét telefonnal, a hasonlóság így is döbbenetes.
Nekem legalább is végig futott a hátamon a hideg, mikor összehasonlítottam őket.                                                             
Rátok bízom az értékelést, hogy melyik tűnik izgalmasabbnak és kalandosabbnak, számomra nem kérdés.  Amennyiben részese szeretnél lenni ennek az élménynek, várunk szeretettel a Tisza tavon, mely élőben még csodálatosabb.

Amikor a történet és leírás valósággá válik a túrán!

Köszönöm a pozitív visszajelzéseteket a “Döbbenetes hasonlóság a Tisza tó és a Világ nagy folyói között” blogommal kapcsolatban, melyhez még annyit szeretnék hozzátenni, hogy én is úgy bukkantam a képekre, miként a Világ nagy folyóit tanulmányoztam, rá döbbentem, hogy nekem is vannak teljesen hasonló képeim.

A megerősítés mégis korábban vált bennem valósággá, mikor azt tapasztaltam, hogy egyre többen látogatnak bennünket tengeren túlról.

Volt egy érdekes vendégem Afrikából, Kenyából, egy 82 éves öreg úr, habár őt a Magyar rokonok hozták el hozzám és mutatták be mint túravezetőt, igen, ne lepődjetek meg, a kisöreg még vállalt túrákat, igaz hogy már csak szállodáknak, de még intenzíven vezet csoportokat.

Az utunk folyamán sokat kérdezett, és én is tőle, természetesen a tájról és élővilágról volt szó, hogy milyen hasonlóság van a kettő között. Ő a pitonokról, krokodilokról mesélt, az érdeklődésemre, én pedig a húsevő növényekről és vízi siklókról, melyek itt is előfordulnak, majd olyan helyekre vittem, ami őt is megdöbbentette és teljesen otthon érezte magát. A kis öreg bőrén jó látszott, hogy nap cserzett, de az évek, azok nyomtalanul eltűntek mögötte, szikár teste, alkata, bármelyik 30 évest meghazudtolta volna. Mivel VIP vendég volt, sok érdekes helyre bevittem, napunk nagyon eseménydúsan telt és jóleső érzés töltött el, hogy én vezethettem a túrán.

Rezervátumfalé a terepen

Vízi terepen 2

Volt egy pilóta vendégem is, akin látszódott, hogy nem először jár ilyen tájon, ezért úgy döntöttem, egyből beviszem a vízben élő erdőbe, amit mi csak őserdőnek nevezünk. Mielőtt beértünk volna, történetemhez óvatosan megjegyeztem az Amazonast, mint hasonlóságot, mire ő kicsit gúnyosan elmosolyodott, majd az erdőben, ahol hirtelen sötétség borult ránk és valóban a fák között haladtunk csónakunkkal, egyre érdeklődőbb lett. Mikor kiértünk az erdőből csak ennyit mondott komolyan, én jártam az Amazonason és ez itt valóban olyan. Túránk végén nyomatékosan megerősített, hogy ezentúl a Tisza tó lesz célpontjuk, mert a többi útvonalra is kíváncsi.

Mielőtt kétségbe vonná leírásomat az a többség, akik már jártak a Tisza tavon, de nem tapasztaltak ilyen környezetet, élővilágot, akkor óvatosan meg kell jegyeznem, hogy ne sértődjön meg senki, nem mindegy honnan és kivel túrázunk. Csak óvatosan, röviden  eveznék ezekre a kényes vizekre, mivel a Tisza tavon nagyon sok túra vezető van és sokan szeretnének megélni ebből a szakmából, többségük engedélyek nélkül. Sokan féltik a motort, csónak testet és nem mennek ilyen vad helyekre, de még így is mutatnak szép tájat, virágmezőket, szigeteket.

Ilyen túravezető is van                                      Túrát lehet vezetni így is            és           így is

A tavon, csak egy páran vagyunk hivatásos vezetők, akik mindenféle engedélyekkel rendelkeznek, de csak mi járunk olyan helyeken, ami igazán elhagyatott és érdekes, igaz ez meg is rövidíti a motorok kihordási idejét.

Egy titkot azért elárulok a végére, nálunk mindenki VIP vendég,

kis hajó              Mi az ami ehető?                  és        mit láthatunk még?

Kalandra fel, látogass meg bennünket,  facebook, tavitura.hu.                          06-209-518-823, vagy pedig a 06-304-680-959 – es telefonszámon.

 

 

Vissza az előző oldalra