logo

 

 

belfoldipihenes-

sullo logó

Mire vigyázz a Tisza tavon!

Nem árt tudni, hogy milyen járművel szeretnél túrázni a Tisza tón, itt nem csak a baleset veszélyre gondolok, hanem a látnivalóra.
A Tó nagy kiterjedésének 2/3 része, láp, mocsár és szigetvilág, szakvezető nélkül könnyen eltévedhetsz, ha kis csónakkal elhagyod ezeket a területeket, ráadásul a nyílt vízen rád törő vihar, 1 méteres hullámokat is korbácsolhat, ami könnyen a vesztedet okozhatja.
Amennyiben úgy döntesz, hogy kilépsz a csónakból, mert a sekély langyos vízben sétálni van kedved, akkor nem árt, ha tisztában vagy egy – két dologgal, az iszap néhány helyen a 1.5 métert is meghaladhatja, csak vezetővel érdemes ilyen területeken barangolni.

www.tavitura.hu

Tisza tó rejtélyes láp és mocsár világa

A családi és csoportos vízi kirándulásaink speciális katonai hajóval történnek a Tisza tó területén.


Árajánlat kérés, számtalanszor tapasztaltam, hogy a legolcsóbb szolgáltatókat választják a vendégek, ami érthető is, csakhogy, ennyi erővel a gátról is megcsodálhatják a Tisza tavat. A nagyobb csoportnál általában, nagyobb hajóra kapnak árajánlatot, melyek az élő Tisza és öblítőcsatornák belső medencéiben tudnak közlekedni, ami a gátról is látszik, kisebb ösvényeken nem férnek el. Természetesen az ajánlat adók egy része, ettől függetlenül ugyan azt a látnivalót ígérik, megtévesztve a vendéget.

www.tavitura.hu

Ez már nagy hajó a Tisza tó rejtélyes részeinek megtekintéséhez.

Az igazán szép részeket, biztonságosan, mint a láp és mocsárvilágot, lagúnákat, fészektelepeket, virágmezőket, csak 8 fős katonai, vízi mentésre használt, speciális szerkezetekkel, szakvezetővel, vagy ettől kisebb csónakkal tudod megtekinteni, ami már nem feltétlen biztonságos.
Van olyan vastag lápvilág, ahova még kajakkal sem tudsz behatolni.
Ami nagyon fontos lehet, ha szak vezetővel kirándulsz, hogy velünk érted is amit látsz.

Katonai csónakunk terhelése 8 személy, 8 mázsa, 1 méteres, viharos hullámokban próbáltuk.

Tisza tó, www.tavitura.hu

A Tisza tó katonai mocsárjárója túráinkon, ezzel már vadregényes részekre is behatolunk.

csónak és rocsó Tisza tó, www.tavitura.hu

Katonaság vízi mentésre használta és a rendőrség is használja a mai napig

Tisza tó

Tiszai csónak, horgász csónak, terhelése 5 személy maximum.

Tisza tó

Tiszai csónak, horgász csónak, maximum 5 személy.

A Tiszai csónakok, horgászcsónakok, kitűnően használhatók vízi kirándulásra, 5 főig, vezetővel együtt a tavon, efelett, már labilis. A nyílt vízen, még személyek nélkül is felborul a nagy szélben, mivel ilyen időben, akár méteres hullámok is lehetnek a nyílt vizeken.

 

 

Vissza az előző oldalra