logo

 

 

belfoldipihenes-

sullo logó

Túlélő Kártya pakli

Kedves túrázók, természet kedvelők és akik nem szeretnek a négy fal között ülni.
Hamarosan megjelenik a TÚLÉLŐ KÁRTYA.
A kártyával fontos információt kaphatunk a túlélésről, bizonyos természeti viszonyok között.
Játékosan sajátíthatják el kicsik és nagyok

vöcsök 61c

 

a túlélés törvényeit, fagypont alatti hidegben, nagy melegben, katasztrófa helyzetekben, viharokban, szárazság, árvíz, földrengés, stb, helyzetekben.
Sajnos a globális felmelegedés hatására, ezekkel egyre többet találkozunk.
Készüljünk hát fel Dr Chris McNab kutatómunkái alapján, az Egyesült Államok és az Egyesült királyság elit katonai alakulatainak túlélési technikáival.
A 32 lapos kártyára történő átdolgozása, nem csak szakkönyvekből, hanem terepen, a Tisza tavon történt egyes technikák elsajátításával történt.
A kártya lapokat Kaszás Tamás madár fotói színesítik, aki a National Geographic Channel fotósa és a 2010-es év természet fotósa.
A játékosok kétféle képen játszhatnak a paklival,
1, Osszátok szét a lapokat, majd a fő cím alapján a partnernek el kell mondania a törvény tartalmát, ha ez sikerül, akkor ő lerakhat egy lapot, akinek lapja marad az veszít.
2, A színes képek alapján a nagyobb és ragadozó madarak lapjaival, ütni tudod a kisebb madárfajok lapjait, az nyer akinek nem marad lapja.
Nézzük meg egy lap törvényét, tanulmányozzátok és használjátok kedvetekre.

Túlélés törvényei 31,
Időjárás előjelzés növények alapján.
Egyes növényfajok a magok védelme érdekében, páradús időjárás következtében összehúzzák szirmaikat, szárazabb levegő érkezésekor kinyílnak.
A réti lóhere, cikória, zörgő lóhere, hajnalka, pártartalom növekedésére zárja szirmait, levelét, az ezüst juhar levelei viszont felfelé fordulnak. Amikor a levegő lehűl és lesüllyed, magas nyomású légörvény keletkezik, mely szép időt eredményez. A fenyőtoboz nedves idő közeledtével összezárja pikkelyeit, száraz időben kinyílnak. A barométer, melyben van higrométer, száraz hőmérő, bizonyára pontosabb előjelzést ad túránk felkészüléséhez.
www.tavitura.hu Balázs Sándor

Vissza az előző oldalra